Op vrijdag 20 september D.V. om 19:30 uur is het eindelijk zover: het jeugdhonk ‘3:16’ wordt dan officieel geopend. Burgemeester E. Bilder zal,  in aanwezigheid van bestuur, sponsoren, vrijwilligers, (kerken)raadsleden en andere genodigden, de openingsceremonie verrichten. Op de 21e, tijdens het Genemusiment, is het jeugdhonk open voor bezichtiging. Iedereen is van harte welkom! Vanaf die avond kunnen jongeren iedere vrijdag- en zaterdagavond in het jeugdhonk terecht. De organisatie van het jeugdhonk 3:16 is dankbaar en trots dat het moment van de opening zo dichtbij komt. Medeoprichter Willem Visscher: “Na alle inspanningen is het mooi om te zien dat het jeugdhonk nu echt vorm krijgt. We hopen dat mensen tijdens de bezichtiging net zo enthousiast zijn als wij!”
Het meeste is inmiddels tot in de puntjes geregeld, maar net als bij ieder ander project gaat alles stap voor stap. Penningmeester Bert Rundervoort: ‘We hebben nog een aantal zaken op ons wensenlijstje staan. Zo hebben we voor een goed airhockeyspel bijvoorbeeld nog niet genoeg geld, daar moeten we dus nog even mee wachten.’ ‘Gelukkig kunnen we met de beschikbare inrichting en het meubilair een goede start maken’, aldus Bertran Stoter.
‘Enorm blij zijn we ook met het opleidingscentrum OVG, waar de jongens in het kader van een studieproject op dit moment zelf een bar maken’, aldus Jan Hermen Post.
Momenteel werken verschillende vrijwilligers keihard om alles op tijd klaar te krijgen. Het plaatsen van de keuken en mechanische ventilatie laat helaas nog even op zich wachten, maar met een beetje geluk kan deze binnen  enkele weken na de opening in gebruik worden genomen.

Bestuur Interkerkelijk Jeugdhonk 3:16